BODYTITE — alk. 50 €/kk

BodyTite on radiotaajuusavusteinen rasvaimu, joka kiinteyttää toimenpidealueen ihoa. Toimenpide sopii miltei kaikille alueille, joissa on ylimääräistä rasvaa. Tyypillisiä hoitoalueita ovat vatsa, lantio, pakarat, reidet, käsivarret, polvet ja niska. Usein BodyTite-rasvaimu yhdistetään myös plastiikkakirurgiaan, esim. käsivarsien kohotusleikkauksiin, vartalon kohotusleikkauksiin tai abdominoplastiaan. 

BodyTite-rasvaimuja Cityklinikalla tekevät pääasiassa esteettiset lääkärit. Toimenpiteitä tehdään Helsingissä. 

Parhaiten BodyTite sopii asiakkaille, joilla ei-toivottua rasvaa on maltillinen määrä ja joiden tavoitteena on saada aiempaa kiinteämpi iho. Ihon kiinteytyminen perustuu toimenpiteessä käytettyyn radiotaajuusenergiaan. Radiofrekvenssienergian ansiosta vältetään rasvaimun jälkeinen kudoslöysyys ja ihon poimuttuminen.

Muita BodyTiten etuja ovat mm. seuraavat:

  • BodyTite poistaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Ihon pinta-ala pienenee parhaimmillaan 24 %.
  • Toipumisvaihe ei ole koskaan täysin kivuton. BodyTiten jälkeen kivut ovat kuitenkin pienemmät kuin rasvaimuleikkauksen jälkeen.
  • Mustelmia ja turvotusta on jonkin verran vähemmän kuin rasvaimuleikkauksen jälkeen.
  • BodyTite voidaan tehdä paikallispuudutuksessa.
  • BodyTitella on useita sovelluksia. Käytetyimpiä ovat selluliittia poistava CelluTite sekä kasvojen ja kaulan kiinteyttämiseen sopivat FaceTite ja NeckTite.

BodyTite-rasvaimussa rasvasolut sulatetaan, toisin kuin perinteisissä rasvaimumenetelmissä. Sulaneiden rasvasolujen poistaminen on jonkin verran helpompaa kuin sulattamattomien. 

Toimenpiteen aikana kudoksissa pidetään yllä tasaista 39–40 celsiusasteen lämpöä. 

Lämpö vaikuttaa kahdella tavalla: 

  1. Olemassa olevat kollegeenisäikeet kiristyvät
  2. Kollageenin uusiotuotanto käynnistyy

Kollageenisäikeiden kiristyminen on väliaikaista. Vaikutus menee ohi kolmen viikon kuluessa, mikä saattaa aiheuttaa hämmennystä. Ensimmäisen kiristymisvaikutuksen jälkeen alkaa kuitenkin uuden kollageenin syntyminen. Uusi kollageeni kiinteyttää ihoa pitkäaikaisesti.

TOIMENPITEEN ETENEMINEN

Ennen varsinaista toimenpidettä varataan aika esteettisen lääkärin tai sairaanhoitajan konsultaatiovastaanotolle. Konsultaatiossa keskustellaan asiakkaan toiveista. Ammattilainen kertoo, kuinka toimenpide etenee ja kuinka rasvaimuun kannattaa valmistautua. Myös anestesiamuodot (paikallispuudutus tai nukutus) sekä toipuminen ja kotihoito käydään konsultaatiossa läpi. Konsultaatiokäynti on maksuton, eikä se sido asiakasta mihinkään. Usein asiakas kuitenkin päättää varata ajan jo konsultaation jälkeen. Tutustu potilasohjeeseemme.

Toimenpide alkaa, kun asiakas saapuu klinikalle. Jos rasvaimu jännittää, asiakas voi saada aivan aluksi kevyen esilääkityksen, joka rauhoittaa. Tämän jälkeen Cityklinikan lääkäri ottaa kuvat hoitoalueesta sekä piirtää iholle ns. toimenpidekartan, jonka mukaan rasvaa imetään. Esivalmistelujen jälkeen toimenpidealue puudutetaan. 

Kun alue on täysin puutunut, rasvasoluja aletaan irroittaa. Rasvan sulatus tapahtuu erityisellä RF-energiaa siirtävällä käsikappaleella. Kun suunniteltu määrä rasvaa on imetty pois, pienet leikkausavaukset ommellaan kiinni. Mikäli rasvaimualue ei ole poikkeuksellisen laaja, asiakas voi kotiutua miltei välittömästi toimenpiteen päätyttyä.

OHJEITA TOIPUMISEEN

Tikkikohtiin laitetaan toimenpiteen jälkeen sidetaitokset. Nämä taitokset tulee ottaa pois vuorokauden kuluttua. Älä laita uusia lappuja tikkikohtien päälle, jos ne eivät vuoda. Jos taitokset kuitenkin ovat kastuneet ennen kuin vuorokausi on kulunut, vaihda ne uusiin. 

● Suihkuun saa mennä vuorokauden päästä toimenpiteestä. 

● Tikkikohdista saattaa vuotaa nestettä parin päivän ajan. Tämä on normaalia. 

● Tikkien poisto tapahtuu viikon päästä. 

● Punoitus tikkialueella on täysin normaalia ja johtuu alueelle tehdystä imusta. 

● Tukivaatetta tulee pitää 6 viikkoa. Ensimmäisten kolmen viikon ajan tukitekstiiliä pidetään 22 h/vrk. Seuraavien kolmen viikon ajan tekstiiliä pidetään 12 h/vrk. Kasvojen alueella (FaceTiten tai NeckTiten jälkeen) tukisidosta tulee käyttää lääkärin määräämän ajan. 

● Kivut ovat yksilöllisiä. Jos kipua ilmenee, voit ottaa kipulääkettä ohjeiden mukaan. Kipujen ehkäiseminen on aina helpompaa kuin kivun poistaminen.

● Sallittuja särkylääkkeitä ovat parasetamolia sisältävät lääkkeet, esim. Panadol, Para-Tabs ja Panacod. 

● Verta ohentavia lääkkeitä (esim. Marevan, Burana, Aspirin) tulee välttää viikon ajan toimenpiteen jälkeen. 

● Omega-3- ja kalanmaksaöljytuotteita tulee välttää viikon ajan toimenpiteen jälkeen. 

● Vältä alkoholia 2 vuorokautta toimenpiteen jälkeen. Tupakointi hidastaa toipumista.

● Voit palata normaaleihin päivärutiineihisi miltei heti. On kuitenkin suositeltavaa välttää saunomista ja raskasta urheilua kahden viikon ajan. 

● Kun hoidetun alueen kosketusherkkyys on hävinnyt, tulisi aluetta hieroa kevyesti päivittäin. 

● Hoidetulle alueelle voi tulla kovempia kohtia. Nämä katoavat alueelta noin 8 viikon aikana. Noin neljän viikon kuluttua olisi hyvä käydä koneellisessa TiteFX-hieronnassa. Hoito suositellaan otettavaksi noin 3 - 5 kerran sarjana. 

● Alustava tulos näkyy jo muutamassa päivässä, lopullinen tulos näkyy vasta 6 - 12 kuukauden kuluttua. 

● Suosittelemme lymfaterapian aloittamista jo ennen toimenpidettä ja sen jatkamista hoitohenkilökunnan ohjeiden mukaan toimenpiteen jälkeen. 

● Kontrollikäynti on 4 - 8 kuukauden kuluttua toimenpiteestä.